Cāļu aknu pastēte ar pētersīļiem

Pastēte mūsu ģimenē ir neatņemama lieta un tai vienmēr jābūt ledusskapī. Kādu dienu dodoties uz tirgu pēc kārtējā pastētes gabala, bija noticis briesmīgākais – pārdevēja pie kuras gadiem tika iegādāta mūsu iecienīta pastēte vairs tirgū neatradās. Tad nu nekas cits vairs neatlika kā sākt eksperimentēt un sākt gatavot pastēti mājās. Un esam radījuši paši sev super gardu pastētes recepti!
Ņemam

  • 450 grami cāļu aknas,
  • 2/3 sviesta paciņas,
  • 2 lauru lapas,
  • 2 vidēji sīpoli,
  • sāls,
  • pipari
  • un buntīte pētersīļu.

Sākumā uz lielas uguns apcepu pannā aknas, kad jau pusgatavas lieku klāt sīpolus. Vēl nedaudz visu kopā pacep un lieku klāt sāli, piparus, lauru lapas. Uzlieku diezgan minimālu liesmu un sautēju kādas 20min zem vāka. Kad laiks ir pagājis, ņemu nost vāku, un atkal pāris min uz lielas liesmas. Kamēr viss vēl cepas, bļodā lieku sviestu, pētersīļus. Lieku visu no pannas klāt un ar rokas blenderi viss tiek sablederēts viendabīgā masā. Protams jānogaršo vēl ir uz sāli un pipariem, vai nevajag nedaudz papildināt. Tad protams lieku aukstumā, līdz pilnībā atdziest… un kad jau atdzisis, tad jau ēd gardu muti 🙂

Recepte ir ļoooti vienkārša, bet nepārspējami garšīga.

Novērtē šo rakstu!
[Total: 0 Average: 0]

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *