Karsti kūpinātas vistu kājas


Vai jums patīk kūpināta vistas gaļa? Ja atbilde ir nē, tad jūs neesat mēģinājis smaržīgu, maigu un sulīgu gaļu, kas pagatavota mājās gatavotā kūpinātavā.

Kā pagatavot vistu karstai kūpināšanai?
Ja nolemjat kūpināt veselu vistu, iegādājieties lielāku liemeni, tādā gadījumā gaļa izrādīsies īpaši maiga un sulīga. Ja kūpināt stilbus vai spārnus atsevišķi izvēlies nevis saldētu, bet atdzesētu produktu. Iepriekš notīriet, noskalojiet tekošā ūdenī. Tagad gaļa ir gatava sālījumam.

Marinādes gatavošana
Laba marināde, ar garšvielām vai saldām piedevām, piešķir kūpinātai vistai neaizmirstamas garšas un bagātina tās garšu. Ir svarīgi tikai izvēlēties pareizās sastāvdaļas.

Ingvera vistas marināde
Marinādes sastāvdaļas:
3 l. ūdens,
2 ēd.k. l. sāls,
2 tējk sāls,
2 ēd.k. l. etiķis,
3 ķiploka daiviņas,
4 lauru lapas,
20 g maltā ingvera
5-6 kadiķu ogas (svaigas vai sausas)
koriandrs, pipari.

Kā pagatavot marinādi vistas gaļai.
Uzvāra ūdeni, pievieno cukuru, sāli, ogas, ingveru un garšvielas. Kā pēdējo ielej etiķi un pievieno ķiplokus. Vāra marinādi 7-10 minūtes, pēc tam atdzesē.

Šādā marinādē vistas gaļu 3 dienas jāuzglabā ledusskapī, neaizmirstot katru dienu apgriezt.

Etiķa marināde vistas gaļai
Marinādes sastāvdaļas:
1,5 l. ūdens,
2 ēd.k. l. etiķis,
1 tējk rupjā sāls,
½ tējk sāls,
melnie un smaržīgie pipari,
koriandrs, kanēlis,
1 lauru lapa.

Kā pagatavot marinādi vistas gaļai.
Uzvāra ūdeni, izšķīdina tajā sāli un cukuru, pievieno garšvielas. Ļaujiet marinādei ievilkties dažas minūtes, pēc tam noņemiet to no uguns un nolieciet malā.

Marinējiet gaļu 3 dienas ledusskapī, pēc tam nosusiniet un kūpiniet.

Labu apetīti!

Novērtē šo rakstu!
[Total: 0 Average: 0]

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *