Mājās gatavoti ČEBUREKI

Tā kā beidzot ir atnākusi kārtīga ziema, un ārā ir pārāk auksti lai gribētos iet ko uzkūpināt, bet kaut ko pagatavot gribas, nejauši uzskrēju mājās gatavotu čebureku receptei. Izrādījās viss tik ļoooti vienkārši, ka grēks to nepamēģināt.
Tātad viss kas ir vajadzīgs
Mīklai
500g milti
1 tējkarote sāls
1 ola
100g sviesta
250ml vāroša ūdens.

Pildījums
500g maltā gaļa
2 palieli sīpoli (viens balts, otrs sarkans)
sāls, pipari un citas garšvielas pēc saviem ieskatiem vai zaļumi
150ml ūdens ( var kādu sev tīkamu buljonu)

Pagatavošana
Miltos ieberam sāli, izmaisām, pievienojam 250ml vāroša ūdens un samaisām līdz masa paliek irdena.
Trauciņā izkausējam 100g sviesta un iemaisam tur vienu olu un to pievieno miltu masai.
Tālāk ar rokām izmīca masu līdz viendabīgai masai. Kad masa ir izmīcīta viendabīga, to pārsedz ar kādu dvieli un atstāj uz 30min atpūsties. Kamēr mīkla atpūšas, ķeramies klāt pildījumam.

Ņemam mūsu sīpolus un smalki sakapājam( kas vēlas var sarīvēt, sablenderēt, kā nu kuram patīk)
Pievienojam sāli, piparus, garšvielas pēc savas patikas.
pievienojam ūdeni, jeb kādu garšīgu buljonu un visu masu samaisām kopā.

Atgriežamies atpakaļ pie mīlas. Mīklu vajadzētu sadalīt 12 vienādos gabalos.

Izrullējam appaļus un liekam pa virsu pildījumu.

Pārlokām uz pusēm un ar dakšiņu aizspiežam maliņas ciet. Cenšamies to darīt akurāti, jo svarīgi ir lai cepšanas laikā netiktu ārā buljons.

Cepam eļļā apmēram 160 grādos, līdz paliek skaisti, zeltaini.

Veseli ēduši

Novērtē šo rakstu!
[Total: 2 Average: 5]

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *