Cūkgaļas sālījums pirms kūpināšanas

Šis ir mans atklātais ideālais gaļas sālījums… arī draugi un radi to ir atzinuši par ļoti labu esam.

Formulu uztaisīšu pavisam vienkāršu. Uz 1Kg cūkgaļas mums vajadzēs 10% ūdeni no gaļas svara, 2% sāli un 0,5% cukura. Tātad mums ir 1kg gaļas, 10% no gaļas svara mums ir ūdens, tātad 100ml. Tas mums sanāk kopējais svars 1,1 kg. No gaļas un ūdens kopējā svara ņemam 2% sāli = 22gr un 5,5gr cukurs kas ir no 1.1 kg 0.5%.
Ūdeni vienmēr es uzvāru, tad pievienoju vajadzīgo daudzumu sāls un cukura. Kad mūsu sālsūdens ir atdzisis, ņemu parasto medicīnisko šļirci un sašpricēju gaļas gabalus, apmēram pusi no sālījuma sašpricēju. Kad ir sašpricēta gaļa, lieku to traukā, atlikušo marinādi leju pārī un lieku uz 48h sālīties. Ik pa kādām 12h pagrozot gaļu vietām.

Ja ar vienkāršu klasisko sālījumu nepietiek, gribas klāt kādu aromātu, tad vārot ūdeni var piešaut klāt kādu lauru lapu, melno piparu un smaržīgo piparu.

Cerams ka šī metode jums noderēs un gaļu nesanāks pārsālīt vai pretēji, nedasālīt!

Tātad rezumē gaļa + 10% ūdens = kopējs svars kg
2% no kopējā kg svara sāls
0,5% no kopējā svara cukurs

Novērtē šo rakstu!
[Total: 2 Average: 4.5]

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *