Šašlika marinēšana.

Ik reiz, kad tika gatavots šašliks, bija sajūta, ka kaut ko daru nepareizi un beidzot esmu sapratis ko. Tagad vienmēr šašliks izdodas perfekts. Jā, sanāk noņemties ar viņu, bet gala rezultāts neliek vilties.

Tad nu, ņemu 2kg kakla karbonādi, kādus 3 vidēji lielus sīpolus.
Sīpolus sagriežu smalkās šķēlītēs.
Sīpolus salieku bļodā, pieberu tējkaroti ar kaudzi sāli un tējkaroti bez kaudzes cukuru un riktīgi izmīcu, tā lai sīpola sula kārtīgi nāk ārā.
Gaļu parasti griežu tādos kubiņos, ko ērti var apēst divos kumosos, bet ar nelielu rezervīti, jo gaļa cepot saraujas.
Kad gaļa sagriezta, sīpoli samīcīti, visu lieku kopā un vēl nedaudz pamīcu un lieku ledusskapī uz vismaz 10h.

Kad gaļa ir nostāvējusies, atdalu gaļu no sīpoliem un tikai tad, es lieku gaļu garšvielās.
Šeit nu garšvielas katrs var izpausties kā nu māk. Es personīgi izmantoju gatavos šašlika maisījumus ko var nopirkt GAFU.LV.
Kad gaļa ir samīcīta jau ar garšvielām, tad lieku atpakaļ ledusskapī uz vēl kādām 5h.

Šai metodē gaļa sanāk dikti mīksta, sulīga un ļoti garšīga.

Gaļu vienmēr cepu uz tīras, sausas alkšņu malkas.

Lai izdodas arī Tev lielisks šašliks


Novērtē šo rakstu!
[Total: 3 Average: 5]