Vārīta cūkgaļas krūtiņa sīpolu mizās

Jau labu laiku atpakaļ, kaut kur kaimiņzemē redzēju šādu recepti, bet nekādi nesanāca pašam noprovēt pagatavot. Iestaigājot vietējā tirgū, ieraudzīju 2 foršus gabaliņus un atcerējos par šo recepti.

Pagatavošana ir vienkāršāka, par vienkāršu. No lieldienām palika lērums pāri sīpolu mizas.
Tad nu ņemam sīpolu mizas, kārtīgi noskalojam, metam katlā. Gaļu es sagriezu jau tādos mazos porciju gabaliņos. Liekam visu katlā, pielejam ūdeni, tā lai nosedzas visa gaļa, pieberam garšvielas (pipars, sāls, lauru lapas) viss pēc garšas.
Kad viss salikts, liekam katlu vārīties ( es liku uz ugunskura ) un vāram aptuveni 20min no vārīšanās brīža.

Pēc 20min, kad ir vārījies, liekam katlu vēsā vietā, vēl savilkties uz nakti. Nākamā dienā, ņem gaļu ārā, attīrām no sīpolu mizām.

Ņem pēc savām garšām vēl ķiplokus un saspiežam vai sablenderējam, kā nu ērtāk. Un to visu gaļu viegli ieziežam ar ķiploku un liekam vēl uz dienu ievilkties. (arī bez visa ķiploka jau ļoti garšīgi)

Nākamā dienā ņemam to visu ārā un ēdam nost…..

Pirmo reiz, kad ko tādu pamēģināju, biju ļoti patīkami pārsteigts par to cik garšīgi sanāk.
Īpaši labi tāda gaļiņa aizgāja vēl sacepot uz pannas, klāt oliņu, slīpoliņu un kapitālas brokastis.

Cerams kādam šāda recepte noderēs, veseli ēduši!

Novērtē šo rakstu!
[Total: 0 Average: 0]