Mājas desa – cūkgaļas

Sveiciens šai dienā. Sen nebija nekas kūpināts un pienāca laiks kaut ko nokūpināt.
Īsti neko tādu negribas, tāpēc izdomāju nokūpināt mājas desu.

Paņēmu sev 1kg kakla karbonādi, 200gr svaiga speķa, ķiplokgalva, ķimenes, sāls, melnais pipars un čilli.

Karbonādes gabalu es pārdalīju uz pusēm lai apmēram sanāk 500 uz 500gr.
Vienu pusīti ļoti rupji samalu gaļas maļamajā mašīnā, otru pusi sagriežu mazos kubiciņos, tā apmēram ap 1cm. Speķi tieši tāpat, mazos kubiņos pa 1cm. Un galā sanāk 1200gr desas masas.

Gaļu liku bļodā, kārtīgi samīcīju ar garšvielām. Ar garšvielām tur jau katram jāskatās pēc savām garšām.
Es bēru sāli ēdamkaroti ar mazu kaudzīti,
melnos piparus tējkarote,
ķimenes tējkarote ar mazu kaudzīti,
pavisam nedaudz čilli, šķipsniņu,
Ķiploku saspiedu ar ķiplokspiedi, tādas vidēja izmēra 5 daiviņas.

To visu rūpīgi apmaisīju un liku uz nakti ledusskapī ievilkties.

Nākamā dienā masai pievienoju apmēram 25ml ūdens un kādus 25ml cepamo eļļu.
vēlreiz visu rūpīgi samīcīju un noliku maliņā. (ūdens un eļļa tika izmantota lai vieglāk būtu masu pildīt desās.

Tālāk tika sagatavotas cūku zarnas. izskalotas vēsā ūdenī.

Kūpināju uz tīras alkšņu malkas. 72 -75grādi, 4h.

Rezultāts ļoti apmierināja, gan mani, gan radus. Nākamreiz paeksperimentēšu ar garšvielām.

Novērtē šo rakstu!
[Total: 0 Average: 0]

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *