Kūpināts lasis

Beidzot piekēros mūsu pašu svaigajam lasim.
Par cik kūpināju pirmo reizi, ar savu gara dardu biju ļoti, ļoti apmierināts.
Pamēģināju 2 veidus:
1) Lasi uz nakti atstāju sāls un cukura maisījumā. Uz 1,8Kg Laša fileju liku apmēram 250gr sāli un aptuveni 100gr cukuru. Sāli un cukuru samaisīju bļodiņā un pārkaisīju visu lasi. Nākamā dienā lasis bija atdevis visas sulas, mitrumu. Laša gaļā bijā tāda kā čības zole. Lasis tika noskalots un likts kūpinātavā.
2) Otrs veids pavisam vienkāršs, pirms kūpināšanas, lasis tika apkaisīts uz izjūtām ar sāls un piparu maisījumu un kūpinātavā iekšā.

Kūpinātava pirms kūpināšanas tika izsildīta, zivs tika ievietota 100 grādos, ar nelieli šķirbu, minūtūtes 10-15 turēts, kamēr kūpinātavā temperatūra nokritās līdz 50grādi. Durvis ciet un 50 grādos lasis tika atstāts 5h.

Kad tika paņemtas proves, lai sajustu atsķirību, kamēr zivs bija silta, likās ka pirmais sālījums ir pilnībā samaitājis zivi, bet kad zivs atdzisa un pastāvēja nedaudz istabas temperatūrā, bija vienkārši wow, nebija ne par sāļu, saldu, vai kā citādi piesūcies. Palika ļoti izteikta pašas zivs dabīgā garšā ar ļoti vieglu saldu kūpinājuma piegaršu.

Novērtē šo rakstu!
[Total: 0 Average: 0]

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *