Vārīti kūpināta cūkas krūtiņa

Vakarā braucot no darba mājās, dikti sagribējās ātri, bet garšīgi nokūpinātu krūtiņu.
Ieskrēju rimi, paņēmu cūkas krūtiņu, divus mazus gabalus, kopsvarā 800gr.
Katliņā uztaisīju sālsūdeni, uz tiem 800 gramiem gaļas iebēru 5 lielās ēdam karotes sāls, un divas lauru lapas un 2 smaržīgos piparus. Saliku gaļu un līdz nākamās dienas vakaram atstāju ledusskapī.
Nākamās dienas vakarā ņēmu ārā no ledusskapja, tai pat marinādē piešāvu klāt vēl tējas karoti ar melnajiem pipariem graudos un liku uz plīts. Uz plīts ~60-70 grādiem pavārīju apmēram 20min. Kad viss novārījies, ņemu gaļu ārā, lieku uz dēlīša un apkaisīju ar smalcinātiem, kaltētiem ķiplokiem un tā atstāju uz galda gulēt.
Kamēr gaļa atpūšas gāju kurināt kūpinātavu.
Kad kūpinātava gatava, liku gaļu kūpinātavā uz 3h uz 70grādiem.

Gala rezultāts sanāca vienkārši dievīgs.

Novērtē šo rakstu!
[Total: 2 Average: 5]

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *