Kūpināta karpa

Ar kārpām viss ir pavisam vienkārši. Griežam galvas nost, griežam uz pusēm pa muguru, gar asaku. Esam uzmanīgi astes galā.
Daudzi saka ka pirms kūpināšanas vajag zivis noslaucīt, nosusināt, bet to daļu es izlaižu, jo apkaisot ar sāli, zivs sāk izdalīt šķidrumu tā pat!

Sākumā saberu ķiploku ripiņas, pēc tam svaigas dilles, un viss beidzot sāli. Visu daru uz aci un veselo saprātu. Vēl var piešaut nedaudz ķimenes.

Zivis nekādā gadījumā nevar likt karstā kūpinātavā, jo no straujās temperatūras maiņas, izlocīsies asakas.
Zivis lieku kūpinātavā, kad temperatūra ir ap 30*, salieku zivis uz restēm un minūtes 15 atstāju ar pavērtām durtiņām lai zivs apvelkas ar tādu kā plēvīti, tad labāk visas sulas iekšā saglabājas.
Šādas karpiņas kūpinu 70* apmēram 2h.

Novērtē šo rakstu!
[Total: 1 Average: 1]

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *